Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Kutsumanimi Meamolla VH18-014-0141

Syntymäaika 11.03.2010

Rotu  Quarterhevonen

Säkäkorkeus 146 cm

Painoitus Lännenratsastus

Sukupuoli Ori

Tuoja Jirka, Waterlily

Omistaja Jirka, VRL-14535

kuva  Foto-vik.ru

 Meamolla on periaatteessa äitini ratsu. Ainakin alunperin oli. Sen on kasvattanut Kanadassa asuva isäni. En ratsasta Mollalla nyt niin paljoa kun on omiakin hevosia, mutta tunnen sen silti erittäin hyvin. Se on ollut meillä kaikkein pisimpään. Ensimmäiset muistoni hevosen selässä, ovat juurikin tämän hevosen kanssa. Se ottaa silti välillä päähän, Molla on kyllä kiltti mutta laiska. Todella laiska. Äiti saa sen aina jotenkin ihmeen kaupalla kulkemaan todella hienosti ja reippaasti mutta minun kanssa ei tapahdu samoin. Heillä on jokin taianomainen yhteys.

Minulla olisi kuitenkin tarkoituksena kilpailla myös Mollan kanssa kun muilta hevosiltamme ehdin. Äiti haluaisi kovasti nähdä miten se pärjää, mutta ei itse pysty pysyvän jalkavamman takia osallistumaan enää kilpailuihin, vaan tekee kotona harjoituksia rauhassa ja pitää sen perus hyvässä kunnossa. Minä vedän sitten silloin tällöin sen kanssa kovempaa treeniä. Meamolla on erikoinen siitä syystä että se keksii kaikenlaista jännää, aukoo karsinan ja tallin ovia, karkaa laitumelta ilman minkäänlaisia jälkiä. Tämä on juuri se hevonen, joka annetaan kokemattomalle ratsastajalle taikka vasta alkajalle. Molla on toiminut myös todella hyvin sellaisten ihmisten kanssa jotka ovat pelänneet hevosia.

Kilpakentällä Molla muuttuu ja vaihtaa kisa vaihteen päälle. Sen oikein tuntee selässä istuessa. Tamma odottaa merkkiä kun saa mennä ja kovaa. Laiskuus katoaa sillä sekunnilla ja kohta olemmekin jo tehneet suorituksen. Molla kuuntelee ratsastajan ohjeet tarkkaan ja noudattaa niitä aina parhaansa mukaan. Ei lähde sooloilemaa, pukittele tai paina ohjalle. Molla on hieno tamma ja erityinen meidän perheessä. Molla on se hevonen jonka kanssa voi tehdä oikeastaan mitä vaan eikä tarvitse pelätä, se on jo niin tuttu. Tarvitsemme kuitenkin molemmat vielä paljon valmennuksia ja opetusta, vielä on paljon opittavaa ja aina löytyy parantamisen varaa. Kokonaisuutena Molla on mielestäni todella tasainen, lempeä ja hyväsydäminen.

 

SUKUTAULUKKO

I. Daeroch
Upea 155cm korkea quarter ori. Väriltään Dae on kimo. Ori on kilpaillut menestyksekkäästi lähes kaikissa lännenratsastuslajeissa. Sillä on erityisen tukevat jalat, ruumiin rakenne on voimakas ja mahtipontinen. Luonteeltaan ori on rento eikä stressaa liikaa pienistä asioista. Tulee toimeen kaikenlaisten eläinten ja ihmisten kanssa. Ei ole pelokas tai arka ja on aina kiinnostunut oppimaan uutta.

II. Fánamundo
Voimakastahtoinen 159cm korkea quarter ori. Tunnettu nopeudestaan ja nopeista vastauksista ohjeisiin. Väriltään kimo. Erittäin viisaan oloinen, ja varmasti onkin. Käyttäytyy rauhallisesti, ei pure tai potki koskaan. Voimakastahtoisuus tulee ilmi kisakentillä, haluaa voittaa ja antaa aina kaikkensa. Kuuntelee ratsastajaa tarkasti. Ori on vahva. Kilpaillut monissa lännenlajeissa hyvin tuloksin.

IE. Melima
Energinen ja säpsy, 150cm korkea quarter tamma. Väriltään ruunikko, joka jalasta löytyy polviin ylettyvät sukat. Luonteeltaan valpas ja aina iloinen. Puunattaessa jaksaa seistä paikallaan jos tallissa tapahtuu muutakin samaan aikaan, jos ei niin tylsistyy aika nopeasti ja alkaa kuopsuttaa kivi lattiaa. Melima on pärjännyt erityisen hyvin barrel racingissa.

E. Mealena 
141cm korkea, rautias. Laiska. Ei epäilystäkään keneltä jälkeläiset ovat perineet laiskuutensa. Ei motivoitavissa edes herkuilla. Kilpakentillä se kuitenkin syttyy ja vauhtia riittää. Tykkää lepopäivistä ja pitkistä maasto lenkeistä. Rakastaa rapsutuksia ja pitkiä harjaus hetkiä. Keksii välillä hauskoja yllätyksiä ja rikkoo usein vahingossa tavaroita.

EI. Yukon
160cm korkea rautias ori. Kuuliainen ja hyvätapainen. Tervehtii aina kun joku saapuu talliin. Ei laiska eikä super energinenkään vaan juuri sopivasti siltä väliltä. Pitkälle koulutettu ja osaa jopa monia temppuja. Hyvä opetushevonen ja ratsu esimerkiksi ensimmäisiin kilpailuihin. Kuuntelee ratsastajaa eikä yleensä kiinnitä kauheasti huomiota muualle. Pärjännyt erityisesti pole bendigissä.

EE. Meatea
150cm korkea, kimo tamma. Tämä se vasta on erikoinen tapaus. Karkailee minkä ehtii, avaa oman karsinan oven muitta mutkitta ja tamman ovi onkin jouduttu tekemään myöhemmin eri tavalla kuin muiden. Pystyy olemaan tallissa sekä tarhassa ihan yksikseen, eikä panikoi. Rikkoo jokaiset päitset, mitkä joku erehtyy jättämään päähän karsinaan/tarhaan. Kilpakenttien mestari, voittanut läjän isoja kisoja.

 

KILPAILUKALENTERI

1. 20.07.18 Barrel racing Kutsu 1/62
2. 20.07.18 Pole bending Kutsu 1/62
3. 02.08.18 Cutting Kutsu 2/35
4. 05.08.18 Western riding Kutsu 1/49
5. 05.08.18 Western pleasure Kutsu 1/49
6. 05.08.18 Ranch trail Kutsu 3/49
7. 05.08.18 Cutting Kutsu 3/56
8. 05.08.18 Keyhole race Kutsu 5/52
9. 05.08.18 Ranch trail Kutsu 2/49
10. 05.08.18 Keyhole race Kutsu 4/52
         
11. 05.08.18 Reining Kutsu 4/51
12. 05.08.18 Western riding Kutsu 5/49
13. 24.08.18 Halter Kutsu 1/45

 

©2019 Waterlily - suntuubi.com